W dniach od 8.07.2023 do 23.07.2023 firma jest nieczynna z powodu urlopu. Wysyłka zamówień złożonych w tych dniach będzie realizowana od 24.07.2023.

O Firmie

Poznaj MGusto oraz naszą filozofię pracy!

Przyprawy, makarony, kawy…

MGusto to sklep internetowy oferujący przyprawy, makarony produkty bio i kawę.

Otwieramy go z myślą o wszystkich co lubią zjeść smaczny i pożywny posiłek, a po nim chętne usiądą do filiżanki dobrej kawy.

Przyprawy są kluczem do uzyskania arcydzieła … kulinarnego. Nie od dziś wiadomo, że bez przypraw żadne danie nie miałoby smaku. To właśnie przyprawy podkreślają ich smak. Dzięki odpowiednio dobranym przyprawom możemy zmienić nijakie danie w arcydzieło kulinarne.

To one pobudzają nasze kubki smakowe i sprawiają, że danie zapisuje się w naszej pamięci. Wybór przypraw jest podstawą kuchni pełnej wyjątkowego smaku i aromatu. W zależności od miejsca uprawiania ta sama przyprawa ma inny smak.

W naszej firmie opieramy się głównie na przyprawach pochodzących z gorących regionów świata, gdzie nasze przyprawy rosną na urodzajnych glebach wygrzewając się w upalnym słońcu.

Makarony włoskie i węgierskie dają możliwość stworzenia wielu smacznych dań. Doskonale sprawdzają się jako dodatek do zupy, jako podstawa dania z sosami mięsnymi, śmietanowymi, warzywnymi lub jako baza zapiekanki.

A na koniec chwila błogiego nic nie robienia przy filiżance kawy.

Smacznego!

Garść porad jak wydobyć z przypraw więcej smaku i nie tracić ich właściwości

  • wszystko opiera się na dobrym przechowywaniu. Najlepsze są do tego szklane słoiczki, stojące w suchym i ciemnym miejscu czyli w szafce lub szufladzie. Promienie słoneczne po zbiorze już im nie służą.
  • należy zwracać uwagę na datę przydatności do spożycia. Po jej przekroczeniu przyprawa traci swój naturalny smak i właściwości. Pamiętaj żeby używać każdą przyprawę zgodnie z jej datą ważności i nawet jeśli jej nie zużyjesz wymień ją po t ej dacie na nową
  • w trakcie gotowania ważny jest moment dodania przyprawy do dania. Przyprawy zaliczane do korzennych tj. goździk, anyż, gałka muszkatołowa, kardamon, kurkuma, cynamon, ziele angielskie i papryka powinny być dodane jako pierwsze a dopiero potem bazylia czy pietruszka, rozmaryn.
  • dla podbicia smaku przyprawy używaj dobrej jakości tłuszczu. Jest on swego rodzaju nośnikiem smaku.